Haku

Näin sinusta tulee top-luokan testaaja

Pilottitestaajan opas

Arvostelut eri muodoissa

Riippumatta siitä, missä julkaiset arviosi, on hyvä muistaa tietyt kultaiset neuvot. Kerro selkeästi, mikä tuotteessa toimii hyvin ja missä olisi kehitettävää. Vältä pitkiä esseitä ja tiivistä arviosi noin 3–4 lauseeseen, jotta julkaisusi saa enemmän jakoja. Kirjoita aina loppuun, että toimit tuotetestaajana Smartsonin kautta ja olet saanut, ostanut tai lainannut tuotteen testijakson aikana.


4 osa-aluetta arvosteluun

Rakenne väri, muoto, ergonomia, helppokäyttöisyys
Materiaalin laatu material, hållbarhet, montering
Tulokset tarkkuus, nopeus, äänenvoimakkuus
Käyttöominaisuudet täyttyivätkö odotukset
Videoarvostelut ovat erittäin suosittuja netissä ja sosiaalisessa mediassa. Videolla voit antaa neuvoja, purkaa tuotepakkauksen, näyttää esimerkkejä tuotteen käytöstä ja selittää, miten tuote toimii. Vaihtele mielellään kuvakulmaa – haluamme nähdä sinut, kun puhut kameralle, sekä tuotteen, kun sinä tai joku muu käytätte sitä. Kerro videolla, että toimit tuotetestaajana Smartsonin kautta ja olet saanut, ostanut tai lainannut tuotteen testijakson aikana.5 vinkkiä videoarvosteluun

  1. Valo - seiso päivänvalossa, mutta vältä sokaisevaa auringonvaloa tai vastavaloa
  2. Ääni - hiljennä taustamelu ja musiikki, haluamme kuulla sanasi selvästi
  3. Pidä hauskaa! Saatat olla rennompi, jos esimerkiksi kävelet ympäriinsä kuvatessasi?
  4. Ohita suodattimet, grafiikat ja tekstit - meidän on vaikea yhdistää videosi muihin videoihin, jos videossa on suodattimia ja tekstejä
  5. Smartsonin pilottitestaaja - kerro, että toimit tuotetestaajana Smartsonin kautta ja olet saanut, ostanut tai lainannut tuotteen testijakson aikana.

Kokemusten jakaminen muiden kanssa on huippuhauskaa, eikö olekin! Sosiaalisessa mediassa voit julkaista niin tekstiä, kuvia kuin videoita. Miltä tuote näyttää kotonasi? Tarkista Smartsonin tervetuliaismailista, mitä tunnisteita sinun tulee käyttää. Ja ennen kaikkea muista kirjoittaa, että toimit tuotetestaajana Smartsonin kautta ja olet saanut, ostanut tai lainannut tuotteen testijakson aikana. Näin noudatamme markkinointilakia oikealla tavalla.
Joskus tehtävänäsi on kirjoittaa tuotearvostelusi sekä Smartsonin arviointilomakkeeseen että muille sivustoille. Näitä voivat olla esimerkiksi jälleenmyyjien nettisivut, hintavertailusivustot tai tuotebrändin omat sivut. Klikkaa Smartsonin ohjemailissa kerrottuja arvostelulinkkejä. Muista taas kirjoittaa, että olet toiminut tuotetestaajana Smartsonin kautta ja olet saanut, ostanut tai lainannut tuotteen testijakson aikana. Saatat joutua kirjautumaan tai luomaan käyttäjätunnuksen jälleenmyyjän sivustolle, jotta voit kirjoittaa arviosi. Joskus sinun on vielä vahvistettava arviosi jälleenmyyjän lähettämällä sähköpostilla. Tarkista sähköpostisi ja tarvittaessa roskapostilaatikko!


4 osa-aluetta arvosteluun

Rakenne väri, muoto, ergonomia, helppokäyttöisyys
Materiaalin laatu kestävyys, asennus montering
Tulokset tarkkuus, nopeus, äänenvoimakkuus
Käyttöominaisuudet täyttyivätkö odotukset
Arviointi & merkitys

Monissa tehtävissä sinun pitää arvioida tuote tähdillä, joista 1 on alin ja 5 on korkein arvosana. Mitä eri tähtien määrät sitten tarkoittavat? Tässä ajatuksemme.

★☆☆☆☆ Epäonnistunut
Tuote ei täytä lupauksiaan, etkä suosittele sitä muille. Tässä tuotemerkille opetus: Tee se uudelleen ja tee se oikein.

★★☆☆☆ Hyväksytty
Tuote on täyttänyt lupauksensa, mutta ei voita yhtään palkintoa testivuoden päätteeksi.

★★★☆☆ Hyvä
Hyvä valinta, jossa ei ole mitään vikaa, mutta joka ei ole myöskään luokkansa paras. Tuotteessa on monia hyviä ominaisuuksia, mutta joitakin asioita voisi vielä parantaa.

★★★★☆ Erittäin hyvä
Olet testannut tuotetta, joka on keskitasoa parempi ja jota suosittelisit muillekin. Annat sille 4/5 useimmilla osa-alueilla.

★★★★★ Top-luokkaa
Wow, tässä tuote, jonka ostaisit uudelleenkin. Tuote lunastaa lupauksensa – maailmanluokkaa kerta kaikkiaan!
Oletko joskus nähnyt turkoosin symbolin jossakin tuotepakkauksessa tai nettikaupassa? Me kutsumme sitä nimellä Smartson crowdscore, ja sen tarkoitus on antaa neuvoa kuluttajalle. Smartsonin arviointilomakkeessa vastaat ainoastaan kysymykseen, suosittelisitko tuotetta ystävällesi vai et. Sen jälkeen laskemme yhteen sinun ja muiden pilottitestaajien suositukset prosentteina. Smartson crowdscore näyttää, minkä vuoden tulos on kyseessä, kuinka moni testasi tuotetta, ja kuinka moni heistä suosittelisi tuotetta ystävälle.
Viimeistele testaustehtäväsi vastaamalla Smartsonin arviointilomakkeeseen. Siinä vahvistat, että olet suorittanut testauksen kaikki vaiheet, ja vedät yhteen mielipiteesi ja kokemusesi tuotteesta. Linkki arviointilomakkeeseen on mukana pilottitestaajien ohjesähköpostissa.

Etkö jostakin syystä päässytkään testaamaan tuotetta? Avaa silti arviointilomake ja kirjoita, ettet ole testannut tuotetta. Siten emme lähetä sinulle turhaan muistutusmaileja.